Dr. Szentmiklóssy Margit

Pszichológus. Segítő beszélgetés. Problémamegoldás. Konzultáció.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Dívány online oldalán oldalán megjelent cikk:
"Így működik valójában a hipnózis"


A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Pszichoszomatikus panaszok gyógyítása klinikai szakpszichológussal

Pszichológiai értelemben az egészség elsősorban pszichoszomatikus egészséget jelent. Eszerint a betegség valójában egy egyensúly nélküli helyzet, ami sorsfordító életesemények, belső lelki folyamatok, vagy mindezek együttese és kölcsönhatása miatt alakul ki. A pszichoszomatikus panaszok felfoghatóak a változtatásra való képtelenségnek is, mivel a betegségek hátterében többnyire gyengeség húzódik.

A pszichoszomatikus panaszok sokfélék lehetnek az egészen gyengéktől az életveszélyesekig. Kialakulhatnak pszichés nyomásra szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás, szédülés, gyengeség, erőtlenség, emésztési rendellenességek, reflux, pajzsmirigy-betegségek, alvási problémák, az anyagcsere és az immunrendszer legyengülése, bőrproblémák, ízületi betegségek, sőt, a pszichés leterheltség okán akár még daganatos megbetegedés is előfordulhat. Érdemes tehát a test minden jelzésére odafigyelni, és pszichoszomatikus panaszok esetén felkeresni egy klinikai szakpszichológust.

A pszichoszomatikus panaszokból való gyógyulni akarás is azt jelenti, hogy a betegnek van valamilyen elképzelése az egészséges lélekről és személyiségről, és ezt szeretné elérni, ugyanakkor a sejtés konkrétabbá válására, a célok tudatosabbá válására is szüksége van. A klinikai szakpszichológus többek között ebben nyújt segítséget, de az is a feladata, hogy az egészség-képet tudatosítsa, a célt megvalósíthatónak láttassa, és a módszert is megmutassa.

Amennyiben Önnek is pszichoszomatikus panaszai vannak, és szeretne megoldást találni a problémáira, forduljon hozzám bizalommal! Klinikai szakpszichológusként tevékenykedem, és komoly tapasztalattal rendelkezem többek között a pszichoszomatikus panaszok kezelésében is. Előzze meg a komolyabb problémákat, és válassza a testi-lelki egészséget!

Amennyiben kérdése lenne a pszichoszomatikus panaszokkal kapcsolatban, vagy időpontot szeretne egyeztetni, vegye fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén!