Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6. | +36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu

Mi is az a hipnoterápia?

hipnoterápia egy régóta alkalmazott terápiás módszer, mely számos különböző pszichés problémára nyújthat megoldást. A hipnoterápia lényege, hogy a hipnózis ideje alatt egy megváltozott tudatállapotba vezeti be a pácienst, aki módosult tudatállapotba kerül, mely nagyon mély nyugalmi, alváshoz közeli, kellemes állapot. 

A pszichoterápiában alkalmazott hipnózis ideje alatt a külvilág megszűnik létezni, a beteg a belső világára koncentrál. A gyógyulás nagy mértékben függ a beteg és a terapeuta közötti bizalmi viszonytól, ha ez elég erős, a beteg képes azokat az új dolgokat befogadni és magáévá tenni, melyekkel túlléphet a problémáin. Ebben a tudatállapotban olyan emlékek, traumák is felszínre hozhatók, melyek kóros viselkedésformákat eredményeznek a páciensnél. 

A kezelés alatt a negatív élmények újraélhetőek, ugyanakkor megváltozott jelentéstartalommal ruházhatók fel. A hipnoterápia eredményesen alkalmazható szorongás, depresszió és különböző pszichoszomatikus betegségek feloldására, a rossz beidegződések átszervezésére. 

Forduljon hozzám bizalommal, és hagyja maga mögött a problémáit, gyógyítsa meg lelkét a hipnoterápia segítségével!